

6:30pm – 9:00pm	Reception & Partner Fair	
Tuesday – August 15 – Technical Session (Day 1)		
7:00 am (60 min)	Breakfast (on own) Light snacks will be available in the mtg room at 8am	All
8:00 am (45 min)	Safety First   Introductions   Housekeeping   Update Valmet Organization	Dave Gadai
8:45 am (45 min)	Keynote	John Fredrickson/Sappi
9:30 am (15 min)	Break	
9:45 am (45 min)	Pixelle Evolution (multiple project solutions)	Jeff Forry/Pixelle Spring Grove, PA
10:30 am (30 min)	Valmet Causticizing Controls	Travis Conner
11:00 am (30 min)	Gore PYRAD® fabric technology for Smelt Protection and Heat Stress Mitigation	Cameron Weir/Jim Ellis, Gore
11:30 am (45 min)	Varo Case study – Smelt-X/Boiler Cooling/Sim Smelt	Timo Karjunen, Varo
12:15 pm (45 min)	Lunch	All
1:00 pm (30 min)	Smelt Spout Robot Evolution	Jeff Forry, Pixelle; Matt McCumber
1:30 pm (30 min)	BTDI Case Study	Mark Merlino
2:00 pm (30 min)	Mill Liquor Optimization	Rod Horcoff/Randy Stern
2:30 pm (30 min)	Recovery Boiler/Kiln Camera Software Update (Case Study)	David Burslem
3:00 pm (15 min)	Break	
3:15 pm (30 min)	DNCG/CNCG Discussions/Case Study	Sarah Henke
3:45 pm (30 min)	Recovery Boiler Rebuild Project Update	Jeremiah Yoder/Ron Reed
4:15 pm (60 min)	Panel Discussion – Todays topics	Dave Gadai
5:15 pm	Review of Day 1, Preview of Day 2	All
5:30 pm (leaving hotel)	Victory Lane Karting – Activities and dinner, All	All
		-
Wednesday – A	ugust 16 – Technical Session (Day 2)	,
7:00 am (90 min)	Breakfast Available in the mtg room at 7:30 am	All
7:30 am (60 min)	Owners' Only (all Mill Personnel) Discussion	Dave Gadai
8:30 am (15 min)	Program Review (Race Winners Acknowledgement)	Dave Gadai
8:45 am (30 min)	Brewton Lime Kiln + Wood Firing in Kilns	Carsten Jensen
9:15 am (30 min)	Recovery Boiler Case Study - SPG	Sarah Henke
9:45 am (15 min)	Break	
10:00 am (30 min)	Roundtable Discussions (Review of 2019 RBUG Predictions) What has changed, What hasn't?	Dave Gadai
10:30 am (30 min)	Present Individual Findings of Roundtable Discussions	All
11:00 am (30 min)	Online Recovery Boiler Safety	Mark Merlino
11:30 am (30 min)	Chemical Cleaning Case Study	Rick Baxter/Dylan Price
12:00 pm (30 min)	Feedback - Owners' Only Discussion (all Mill Personnel)	Dave Gadai + Customer Representativ
12:30 pm (30 min)	Wrap-up / Q&A (incl box lunch)	Dave Gadai / All
1:00 pm (30 min)	Wrap-up / Q&A (boxed lunch)	Dave Gadai / All

5:30 pm

Dinner (for remaining attendees)

